Wijkcontract Peterbos: meer sport!

Het Wijkcontract Peterbos plant, zoals het nu voorligt, een voetbalveld, een bokszaal, een omnisportzaal en nog veel meer investeringen in (sport) infrastructuur. D'Broej's Jeugdwerking Peterbos zal daardoor haar sportaanbod beter kunnen afstemmen op het potentieel van de jongeren.

Maar de aangekondigde infrastructuur zal álle wijkbewoners ongetwijfeld ten goede komen. Het team van Jeugdwerking Peterbos is tevreden dat hun bekommernissen en analyse van de behoeftes van de wijk gehoor kregen.

Door te investeren in o.a. een omnisportzaal, een zaalvoetbalveld en een ontmoetingsplek, voldoet het plan van het wijkcontract aan de o.a. door D’Broej vastgestelde noden van de wijk. De bokszaal die de vaders van jeugdhuis Peterbos met eigen handen inrichtten wordt vernieuwd en blijft onder het beheer van JH Peterbos. Bovendien is D’Broej ook een potentiële partner voor de inhoudelijke invulling van andere infrastructuur.

Nog meer sportnieuws uit Peterbos: in september is het nieuwe seizoen voor de taekwondo-club Kyongju extra feestelijk ingezet. De gemeente investeerde in taekwondomatten en de trainingen kunnen vanaf nu plaatsvinden in de Agora Zaal.

En nog meer nieuws over wijkcontracten in Brussel: het wijkcontract “Rond het Westpark in Molenbeek ziet er veelbelovend uit voor de Molenbeekse jongeren van Centrum West. Een nieuw gebouw voor het jeugdhuis is immers opgenomen in het plan.