tesa steunt D’Broej

Nieuw leven in een goede traditie: zoals elk jaar zette Chambéry een carnavalsstoet op poten voor jong en oud. Nieuw dit jaar is dat ze daarbij de steun kregen van het personeel van tesa. In plaats van een dag op de baan of op kantoor, heeft het tesa-personeel kinderen geschminkt, de feestzaal mee opgebouwd, vieruurtjes uitgedeeld en voor extra veel ambiance gezorgd! Maar de steun van tesa aan D’Broej gaat verder dan dat. 

Het personeel als vrijwilliger laten deelnemen aan de activiteiten van D’Broej illustreert de betrokkenheid die tesa wil opnemen in het kader van zijn maatschappelijk engagement.

Bovendien leverde tesa, als fabrikant van onder andere tape, de voorbije maanden grote dozen vol met materiaal in de jeugdhuizen van D’Broej waar de kinderen en jongeren mee kunnen knutselen en bouwen: stiften, lijm, plakband, verf enzovoort. En de kantoorbenodigdheden komen goed van pas voor de jeugdwerkers.

Daarbovenop engageert tesa Benelux zich om D’Broej jaarlijks financieel te steunen.

Waarom kiest tesa voor D’Broej?
Ferdy Denie, Country Manager bij tesa Benelux “Kansarme jongeren steunen is de internationale draad van ons maatschappelijk engagementsprogramma. Elke vestiging van tesa vult dat per land anders in en kiest lokaal een organisatie uit om te steunen. De relatieve kleinschaligheid van D’Broej speelt zeker een rol in onze keuze. Zo kunnen onze medewerkers jaarlijks mee in het veld staan en ondersteunen. Dat vind ik belangrijker dan om als sponsor een grote ceremonie bij te wonen.”

Er zitten inhoudelijk ook overlappingen tussen wat tesa beoogt en de missie van D’Broej. Denie: “We hechten veel belang aan waarden als samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Het beste uit mensen halen, zelfbewust zijn en kinderen kritisch laten nadenken, dat loopt parallel met de bedrijfscultuur van tesa.”

Francisca Parmentier was erbij tijdens de Etterbeekse carnavalsstoet. “We hebben tijdens de carnavalstoet echt genoten van de toffe ambiance en de dynamiek tussen de jongeren. De stoet was goed georganiseerd en we zijn blij dat we konden helpen waar nodig. Het ontmoeten van de kinderen, jongeren en jeugdwerkers van D’Broej is voor ons een echte meerwaarde. We houden er goede herinneringen aan over.”

Denie: “Het personeel maakt zo kennis met een andere wereld dan degene waar ze normaal inzitten. Onze Benelux-zetel bevindt zich in Ukkel. De wijken waarin de werkingen van D’Broej actief zijn, hebben vaak een negatieve connotatie. Sommige collega’s gaan er zich misschien wat ongemakkelijk voelen, omdat ze hun comfortzone verlaten, maar de bedoeling is net om hun vooringenomenheid te doorbreken. Dit is zo veel meer dan pure financiële sponsoring.”

Wil je D’BROEJ ook steunen, neem dan contact op met Nadia Scheys 
nadia.scheys[at]dbroej.be | 02 412 06 52