D'Broej-er van de week: Sanaa

Sanaa (27) is nu 4 jaar jeugdwerker bij Ratatouille in Schaarbeek. Ze houdt van de resto Loulou Brussels omdat ze er halal en gastronomie combineren. Maar ze houdt ook van Canelle Pavillon omdat zakenmannen, families met kinderen én de lokale jeugd er over de vloer komen. Wie weet heeft haar voorliefde voor dat mixen te maken met haar eigen roots? Sanaa is Marokkaanse geboren in Nederlands en opgegroeid in Brussel...

Naam: Sanaa
Leeftijd: 27
Functie: Jeugdwerker
Jeugdhuis: Ratatouille, Schaarbeek
Gemeente: Geboren in Nederland, opgegroeid in Brussel stad, woont in Jette, werkt in Schaarbeek – en draagt al die wijken in het hart
Favoriete liedje van het moment: Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee


Reden waarom je hier bent
Ik werk hier nu 4 jaar. Ik heb eerst een jaar op een school gewerkt als opvoeder. Ik kende Ratatouille niet echt. Er was gewoon een vacature op het internet, maar om de ene of de andere reden verscheen die de hele tijd toen ik aan het surfen was. Eerst dacht ik, neen da’s niets voor mij, want ik deed mijn werk in de school graag. Maar de job leek echt interessant. En zo…

Ik ben hier gestart in de speelweken van augustus. Het ging snel – want zo gaat dat tijdens speelweken. Ik heb toen ook mijn huidige man leren kennen, Ismaël. We moesten samenwerken want hij was verantwoordelijk voor de jongeren en ik voor de tieners. Anderhalf jaar later waren we getrouwd. Ik wou werk- en privéleven gescheiden houden maar dat is niet echt gelukt dus. (lacht)

Foute clichés over mijn wijk
Er wordt gezegd dat Molenbeek klein-Marokko en dat Schaarbeek klein-Turkije is, maar dat is fel overdreven… er wonen echt heel veel verschillende nationaliteiten.

Ik ga graag eten bij...
Loulou Brussels, een halalrestaurant aan het Meiserplein. De meeste halalrestaurants bieden ongeveer allemaal hetzelfde aan: kippenfilet met frietjes en variaties op dat thema. Loulou combineert halal met gastronomie. De gerechten hebben smaak. Mijn favoriete gerecht daar is chicken tikka masala.

Place to be
Een ander restaurant: het sociale restaurant Cannelle Pavillon. Het is gelegen in een tuin, de sfeer is super. Het publiek is gevarieerd: families met kinderen, zakenmannen, lokale boefjes. Iedereen komt er samen maar stoort elkaar niet.

Held
Mijn moeder. Omdat ze altijd hard heeft gewerkt en ze deed alles om ons, haar 5 kinderen, gelukkig te maken. Dat doet ze nu nog altijd, ook al ben ik getrouwd. Ik denk dat ze dat altijd zal blijven doen. Ik ben heel fier op haar. En ik hoop dat ik, als ik ooit mama zal zijn, ik zoals haar zal zijn. Ze blijft altijd positief, ze doet altijd door.