D'Broej-er van de week: Jojo

Johanna aka Jojo is 18 en woont al heel haar leven in Etterbeek.  Ze is kind aan huis bij Chambéry. "Ik kom hier letterlijk elke dag". Je vindt haar ook soms in het Jubelpark, "Etterbeek in het klein". Haar held: Lies. "Want die is er als het goed gaat én als het slecht gaat"

Naam: Johanna
Bijnaam: Jojo
Leeftijd: 18 jaar
Functie: Monitrice
Jeugdhuis: Chambéry
Gemeente: Etterbeek 
Favoriet lied van het moment : Boubou- Ghandi

Reden waarom je hier bent
Zodra de school gedaan is, ga ik naar Chambéry - zelfs als het zo warm is als deze week!

Als klein meisje nam ik al deel aan de activiteiten in Chambéry. Ik woonde in het huis ernaast. Na een tijdje kwam ik niet meer omdat we verhuisd zijn. Het is mijn beste vriendin die mij overtuigd heeft om eens terug te komen. Ik werd opnieuw hartelijk onthaald. En nu ben ik er zelf vrijwillige monitrice. Ik ga tijdens de vakanties en de kampen mee met de kinderen en momenteel trek ik ook een internationaal project. Vorige week ging ik daarvoor naar Londen, ter voorbereiding van een internationale uitwisseling in Wales. Zo cool.

Mooiste moment
Zonder twijfel: het tentenkamp met de monitoren. Het was mijn eerste echte kamp. Ik was nog maar 2 weken terug op Chambéry en na dat kamp had ik het gevoel dat ik iedereen al super lang kende. Ik herinner me nog elk moment, een echt avontuur. De ambiance was geweldig.

Foute clichés
Mensen hebben de neiging om te denken dat Etterbeek een gemeente is voor rijken. Ik ga niet beweren dat het een arme gemeente is met gettowijken, maar toch… En men denkt ook vaak dat hier geen jongeren wonen, enkel ouderen. Dit is niet waar. De wijkfeesten bewijzen het tegengestelde. Er is echt van alles.

Place to be
Zonder twijfel: Chambéry. Ik ben hier letterlijk elke dag. En als het in het weekend open was, dan zou ik hier ook zitten. Daarnaast kan ik ook het Jubelpark aanbevelen. Omdat het een van de grootste ruimtes in Etterbeek is - als je even tot rust wil komen is het perfect. Maar ook om contacten te leggen, want de mensen in het park… dat is een beetje Etterbeek in het klein.

Ik ga graag eten bij…
Bij Snack Orange is het lekker. Aan De Jacht. Ik woon al heel mijn leven in Etterbeek en ik ga daar al sinds ik klein ben. Zowel met mijn familie als met mijn vriendinnen. Een Bicky of een durum met frietjes. Perfect.

Held
Lies! (Lies is coördinator bij Chambéry, nvdr) Ze heeft me heel goed ontvangen. Ik wist eerst niet hoe ik de zaken moest aanpakken als monitrice. Ze heeft me echt op mijn gemak laten voelen. Later wil ik hetzelfde beroep als zij hebben. Lies is er als het goed gaat en als het slecht gaat.