Afscheid van Marc Dubois | Rouwregister en herdenking

Met heel veel droefheid maar vol dankbaarheid meldt de gemeenschap van D’BROEJ - Centrum West het overlijden van haar collega Marc Dubois op 9 juli 2020. Na een hele korte maar heftige strijd tegen een ziekte, omringd door de goede zorgen van zij die hem het dierbaarst waren, moeten we Marc vandaag afgeven.

Hij, die zo veel van reizen hield, is aan zijn laatste reis begonnen. Een weg naar het onbekende voor velen, een tocht naar een rustigere plaats voor anderen, maar vooral voor hem.

Wij dragen Marc, zijn familie en vrienden mee in ons hart. We denken aan Marc die zelf zo veel warmte en diepmenselijkheid uitstraalde. Hij was bijna 20 jaar lang het verwelkomend gezicht van Centrum West, en een vaste waarde binnen D’BROEJ. Hij cijferde zichzelf ten volle weg, zelfs tijdens zijn ziek zijn. Ten dienste staan van anderen, helpen zoals hij het zo graag verwoordde was zijn levenskeuze. Dit kunnen verwezenlijken in zijn tweede thuis, Centrum West, betekende voor hem alles. De collega’s zijn dan ook met verstomming geslagen door dit plotse en grote verlies.

Zijn bureau op de benedenverdieping is een plaats van levende historie. Laten wij dit stukje mensengeschiedenis zo sterk met hem verbonden, levendig houden en koesteren.

Moge hij welverdiende rust en harmonie vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ROUWREGISTER EN HERDENKING
We willen iedereen een kans geven om afscheid te kunnen nemen – maar we zijn momenteel nog steeds gebonden aan een aantal veiligheidsmaatregels. We hopen op ieders begrip hiervoor.

We openen een rouwregister in zijn geliefde Centrum West: op maandag 13 en dinsdag 14 juli telkens tussen 17u en 19u. Op dinsdagavond zal er een viering doorgaan in de instuif van centrum west van 19u tot 20u. Gelieve je aan te melden als je wil komen, zodat we de aantallen onder controle kunnen houden (lies.verhoeven@dbroej.be of 0495909523)

Je kan ook iets nalaten in het online rouwregister voor Marc.

We bekijken de mogelijkheid om op een later tijdstip (september – oktober) een meer uitgebreide herdenking te organiseren. De begrafenis zal woensdag 15 juli plaatsvinden in intieme kring.